Pobjede Wilhelm i Sumanna
Zanimljiv vikend za biatlonce

Oberhof bio domaćin biatlonkama i biatloncima

Pobjede Wilhelm i Sumanna

M. Maksimović
Teme:

Njemica Kati Wilhelm i Austrijanac Christoph Sumann pobjednici su utrka biatlonaca za Svjetski kup održanih u Oberhofu u nedjelju.

Wilhelm je bila najbolja u utrci biatlonki na 12,5 kilometara s masovnim startom, ona je zadanu dionicu pretrčala za 39:55,6 minuta pogodivši pritom 18 od 20 meta zbog čega je morala trčati dva kaznena kruga od po 150 metara. Drugo mjesto sa 5,8 sekundi zaostatka uz također dva promašaja zauzela Ruskinja Olga Medvedceva, dok je treća bila Šveđanka Helena Jonsson sa 11,8 sekundi zaostatka i također dva promašaja.

Sumann je u utrci biatlonaca s masovnim startom na 15 km bio najbrži s vremenom 38:11,9 minuta
pogodivši 18 od 20 meta. Drugo mjesto sa 9,7 sekundi zaostatka i isto tako dva promašaja zauzeo je
Šveđanin Carl Johan Bergman, dok je treći bio Norvežanin Ole Einar Bjorndalen, koji je također
imao dva promašaja, sa 9,9 sekundi zaostatka za Sumannom.



 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.