Ahonnen: Nastupam do SP 2017. godine

Iskusni Finac ostaje na sceni

Ahonnen: Nastupam do SP 2017. godine

Nakon što je 41-godišnji Japanac Noriaki Kasai na ZOI u Sočiju osvojio srebro i broncu u skijaškim skokovima, 36-godišnji Finac Janne Ahonen objavio je u da namjerava nastupati sve do Svjetskog prvenstva 2017. u Lahtiju.

"S velikom sigurnošću mogu potvrditi da nastavljam sa skijaškim skokovima sve do Svjetskog prvenstva 2017. u svom rodnom Lahtiju", objavio je Ahonen. Ahonen je u svijetu skijaških skokova od 1992. godine. Prvi puta se povukao 2008., ali na samo godinu dana, potom 2011., da bi se ponovno vratio na skakaonice 2013. godine. Dva je puta bio ukupni pobjednik Svjetskog kupa, pet puta svjetski prvak, i čak pet puta je osvojio novogodišnju turneju "Četiri skakaonice".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.