Aksel Lund Svindal prekida sezonu
Foto: epa.eu

Uprkos povratku tokom Svjetskog prvenstva

Aksel Lund Svindal prekida sezonu

Ahilovu tetivu pokidao je u septembru, i to dok je igrao fudbal. Skijanju se uspješno vratio na Svjetskom prvenstvu u Vailu/Beaver Creeku, ali je Norvežanin Aksel Lund Svindal iznenadio sve i odlučio da propusti i ostatak sezone u Svjetskom kupu.

Svindal nije razočarao na SP-u. U spustu i superveleslalomu završio je na šestom mjestu, ali je 32-godišnji skijaš donio odluku da ove sezone neće voziti utrke Svjetskog kup, što znači da je sezona za njega gotova.

Norvežaninu je potrebno više vremena za dodatnu kondicionu pripremu kako bi na pravi način povratio svoju fizičku snagu, pa će tako nastupi u Sjedinjenim Američkim Državama ostati jedine utrke za Svindala ove zime.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.