Aksel Lund Svindal: Sra**a se dešavaju
Foto: epa.eu

Nakon što je pokidao Ahilovu tetivu

Aksel Lund Svindal: Sra**a se dešavaju

Norveški skijaš Aksel Lund Svindal pokidao je Ahilovu tetivu nakon treninga dok je sa ekipom igrao lopte, pa će tako propustiti početak sezone Svjetskog kupa u alpskom skijanju.

"Sra**a se dešavaju. I to je upravo ono što se desilo ovoga puta. Trenirao sam kratko sa ostatkom tima u austrijskom Söldenu. Na kraju smo se igrali malo sa loptom održavajući je u zraku. Odjednom sam osjetio da je nešto puklo u mojoj nozi, znao sam da nešto nije uredu. Ahilova tetiva. Odmah smo otišli u bolnicu u Innsbrucku gdje sam brzo i odlično hospitaliziran. Odmah su zaključili da je Ahilova tetiva pokidana, nakon pet minuta priče otišao sam na operaciju. Prava povreda u loše vrijeme, pred početak nove sezone. Što je bilo, bilo je, ne može se promijeniti. Sada je sve u gledanju prema naprijed. Niko sada tačno ne može reći koliko će oporavak trajati, ali biću spreman za sedmice koje stižu. Neko vrijeme ostati ću u Austriji prije nego li se vratim u Norvešku, a svoj dalji oporavak raspraviti ću sa ekipom iz Olimpijskog Centra u Oslu. Kao što rekoh. Sra**a se dešavaju!", napisao je norveški skijaš na profilima svojih društvenih mreža.

Upravo su u Svindalu mnogi vidjeli glavnog konkurenta aktuelnom vlasniku Velikog kristalnog globusa, Austrijancu Marcelu Hirscheru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.