Aleksej Poltoranin slavio u Lenzerhideu

Aleksej Poltoranin slavio u Lenzerhideu

Kazahstanac Aleksej Poltoranin pobjednik je današnje utrke 15 km klasičnim masovnim startom u švicarskom Lenzerhideu. 

Kazahstanac je 15 km prošao za 34:28.1 što je za 0.6  bilo brže od njemačkog takmičara Hannesa Dotzlera. Treće mjesto je osvojio Rus Stanislav Volzentsev sa 1.0 zaostatka. 

Norvežanin Martin Johnsrud Sundby je kroz takmičenje uspio skupiti bonus sekunde što mu je donijelo preuzimanje prvog mjesta u ukupnom poretku Tour de Skija nakon četiri etape. 

"Veoma sam sretan zbog mog današnjeg rezultata. Ostavio sam nešto snage za zadnji sprint što mi je donijelo prvu pobjedu ove sezone. Osjećao sam se odlično danas što mi daje snagu da na OI mogu napraviti dobar rezultat", rekao je nakon pobjede Aleksej Poltoranin. 

"Najvažniji cilj današnje utrke bio je da ostavim iza sebe Legkova i Halfvarssona, što sam i uspio. Moj tim je danas imao odličnu taktiku, prezadovoljan sam rezultatom. Osjećam se odlično i spreman sam za narednu utrku 35 km slobodno", poručio je vodeći nakon četiri utrke Norvežanin Martin Sundby. 

Poredak:

1. POLTORANIN Alexey KAZ 34:28.1

2. DOTZLER Hannes GER +0.6

3. VOLZHENTSEV Stanislav RUS +1.0

4. BING Thomas GER +1.1

5. RICHARDSSON Daniel SWE +4.0    

6. JAUHOJAERVI Sami FIN +4.0

7. FILBRICH Jens GER +6.9

8. TURYSHEV Sergey RUS +7.9

9. ROETHE Sjur NOR +7.9

10. CHERNOUSOV Ilia RUS +8.9

Ukupni poredak:

1. SUNDBY Martin Johnsrud NOR 48:13.6

2. HALFVARSSON Calle SWE +31.7

3. HARVEY Alex CAN +35.3

4. NORTHUG Petter jr. NOR +37.3

5. CHERNOUSOV Ilia RUS +43.2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije