Amerikanci ostavili domaćine bez medalje

Druga bronca u tri godine

Amerikanci ostavili domaćine bez medalje

Amerikanci se drugi put u posljednje tri godine vraćaju kući sa osvojenom medaljom. Ovo je sedma bronca na svjetskim prvenstvima i ukupno 18. medalja za ovu reprezentaciju.

Pauza su bile poprilično duge. 1996. godine su završili na trećem mjestu, pa su na novo postolje čekali
sve do 2004. godine. Nakon toga su morali čekati opet osam godina. Međutim, u posljednje tri godine priča je drugačija. Ovaj put su domaćine Čehe ostavili bez medalje. Na krilima Nicka Bonina i Trevora Lewisa su stigli do velikih 2:0 već nakon prve trećine. Pedeset sekundi prije kraja druge trećine Charlie Coyle postiže i treći gol. Ostatak posla je obavio odlični Connor Hellebuck sa velikih 39 odbrana. Hellebuck je turnir završio sa 92.8 posto odbrana.

Sa druge strane, Česi su opet ostali bez medalje na domaćem ledu, kao i 2004. godine, kad se turnir također igrao u Ostravi i Pragu.

Za treće mjesto:
Češka - USA 0:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.