Ammann: Još nisam spreman za odlazak penziju
Foto: epa.eu

Četverostruki olimpijski šampion

Ammann: Još nisam spreman za odlazak penziju

Sa dvije pobjede u finskom Kuusamu četverostruki olimpijski šampion Simon Ammann došao je do brojke od 23 kada je riječ o pobjedama u okviru Svjetskog kupa u skijaškim skokovima.

Iako je tokom ljeta bilo priče o mogućem penzionisanju švicarskog skijaša-skakača, nakon dvostruke pobjede u Finskoj Ammann je razočarao sve one koji su se nadali njegovom odlasku.

"Nakon razočaravajućih Olimpijskih gotovo sam razmišljao o penzionisanju, ali to je bio jedan kratak period u kojem sam razmišljao o povlačenju. Sada ispada da smo u ovome sportu stari već sa 30 godina, a i neke izjave su pogrešno prenesene i interpretirane pogrešno. Iako moram priznati da u njima i moje krivice", rekao je Ammann, te dodao:

"Još uvijek nisam stigao do trenutka kada zaista želim da prestanem sa skakanjem, pogledajte Noriakija. On skače sa 42 godine. Očito u Japanu ljudi imaju drugačiju percepciju po pitanju odlaska u penziju", našalio se Švicarac na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije