Anaheim rutinski, Pittsburgh i Calgary tek nakon penala

NHL liga

Anaheim rutinski, Pittsburgh i Calgary tek nakon penala

Teme:

Od pet mečeva igranih noćas u NHL ligi tek dva su okončana u svom regularnom dijelu. Anaheim je trijumfovao protiv San Josea, te Columbus kao gost kod Dallasa, da bi preostala tri meča odlučena u produžetku ili izvođenjem penala. 

Chicago je porazio Montreal sa 3:2, a nakon što je regularni dio okončan rezultatom 2:2, Sharp je prvom minutu produžetka pogodio za konačnih 3:2.

Detroit je dva puta na gostovanju kod Pittsburgha imao prednost, ali je na kraju spasio 3:2 i sa 3:3 ušao u produžetke. Ni nastavak nije dao pobjednika, pa su odlučili penali. Kod gostiju niko od tri izvođača nije bio uspješan, dok je u trećoj seriji kod domaćina pogodio Jokinen za trijumf domaćina.

Columbus je posao završio u prvoj trećini sa tri postignuta pogotka, a do kraja je Dallas tek ublažio poraz, pa je završeno sa 1:3.

Calgary je na domaćem terenu dosta rano ostvario kapitalnih 3:0, međutim gostujući Los Angeles se nije predavao pa je završeno rezultatom 3:3. Obzirom da pobjednik nije odlučen u produžetku i na ovom meču izvodili su se penali. Hudler i Monahan su bili precizni u trećoj i četvrtoj seriji kod domaćina, a kod gosta samo Gaborik u drugoj, tako da se na kraju radovao Calgary.

Iako je imao vodstvo od 1:0 u prvoj trećini San Jose je sve uprskao i upisao zaslućžen poraz na gostovanju kod Anaheima. Konačan rezultat glasio je 5:2 u korist domaćina.

NHL liga, rezultati:

Chicago – Montreal 3:2
Pittsburgh – Detroit 4:3 (penali)
Dallas – Columbus 1:3
Calgaray – Los Angeles 5:4 (penali) 
Anaheim – San Jose 5:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.