Anaheim trijumfovao na penale, Phoenix se okliznuo kod kuće

NHL liga

Anaheim trijumfovao na penale, Phoenix se okliznuo kod kuće

Teme:

Columbus je kao gost došao do važne pobjede, ovog puta protiv ekipe Floride rezultatom 3:2. Florida je imala prednost od 2:1 sredinom drugog perioda igre, ali su uporni gosti do kraja preokrenuli i ostvarili zasluženu pobjedu. 

Na meču Montreala i New York Rangersa pogodaka u regularnom dijelu meča nije bilo, a u produžetku je jedini put do mreže našao domaći igrač Gionta, za radost i trijumf Montreala.

Pogotkom Spezze Ottawa je minimalnim rezultatom porazila tim Toronta.

Nashvile i Chicago odigrali su najzanimljiviji meč u kojemu je publika uživala i vidjela čak 12 pogodaka. Gosti su poveli sa 2:0, pa su domaći izjednačili na 2:2. Chicago je u drugom periodu došao do 2:3, a nedugo poslije Nashvile je izjednačio, pa poveo sa 4:3. Potom se igralo gol za gol do rezultata 6:5 za domaćina, da bi konačnih 7:5 u finišu meča postavio Weber.

Pavelski je sa dva pogotka donio prednost San Joseu u Phoenixu, potom je Ribeiro smanjio na 1:3, a trijumf gostiju potvrdio Couture. Do kraja su domaći uspjeli ublažiti poraz.

Edmonton nije imao problema sa Vancouverom kojeg je porazio rezultatom 5:2, dok je Anaheim ukupnim rezultatom 4:3 bio bolji od Los Angelesa na gostujućem terenu.

NHL liga:

Florida – Columbus 2:3
Montreal – New York 1:0
Ottawa – Toronto 1:0
Nashville – Chicago 7:5
Phoenix – San Jose 2:3
Edmonton – Vancouver 5:2
Los Angeles – Anaheim 3:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.