Anders Bardal pobjedom počastio domaće navijače

Najbolji skakači potpuno razočarali

Anders Bardal pobjedom počastio domaće navijače

Norveški skakač Anders Bardal slavio je na današnjem takmičenju održanom u norveškom Trondheimu, pa su domaći navijači imali dosta razloga za slavlje. 

Bardal je iskoristio kikseve vodećih skakača u Svjetskom kupu te skokovima od 136,5 i 131 metar stigao do nove pobjede. 

Drugo mjesto je osvojio Andreas Kofler iz Austrije, koji je imao identične skokove kao Bardal, dok je treće mjesto zauzeo japanski veteran Noriaki Kasai sa skokovima od 135 i 132 metra.

Vodeći u Svjetskom kupu Kmail Stoch zauzeo je 9. mjesto, Slovenac Peter Prevc je bio tek 45. i nije izborio plasman u drugu seriju, dok je Severin Freund takmičenje završio na 7. mjestu.

Kamil Stoch u poretku Svjetskog kupa sada ima 1260 bodova, drugoplasirani Peter Prevc ima 1128, treći Severin Freund 1023, Noriaki Kasai 927, dok je Anders Bardal na petom mjestu sa 851 bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.