Anders Fannemel slavio u kvalifikacijama

Novogodišnja turneja četiri skakaonice

Anders Fannemel slavio u kvalifikacijama

Norvežanin Anders Fannemel pobjednik je današnjih kvalifikacija u Innsburcku u okviru Novogodišnje turneje četiri skakaonice. 

Norvežanin je skokom od 127 metara osvojio prvo mjesto i novčanu nagradu od 2.000 eura, dok je vodeći u ukupnom poretku nakon skokova u Oberstodrfu i Garmischu Thomas Diethart skokom od 123,5 metra zauzeo drugo mjesto. Treći je bio austrijski veteran Wolfgang Loitzl sa skokom od 126,5 metara. 

"Na treningu je bilo izuzetno teško zbog problema s vjetrom, ali danas je sve funkcionisalo savršeno. Očekujem dobar nastup i na sutrašnjem zvaničnom takmičenju", rekao je Diethart. 

Thomas Morgenstern i Simon Ammann su direktno osigurali plasman u zvanično takmičenje, pa u kvalifikacijama nisu ni skakali. 

Anders Fanemmel će sutra u prvoj seriji za protivnika imati Morgensterna, dok će Diethart skakati protiv Ammanna. Među najzanimljivijim parovima svakako su oni između veterana Jannea Ahonena i Andreasa Koflera, te Loitzla i Roberta Kranjeca. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti