Anna Fenninger najbrža u veleslalomu u Areu

Austrijanka brža od konkurencije

Anna Fenninger najbrža u veleslalomu u Areu

Austrijska skijašica Anna Fenninger pobjednica je današnjeg veleslaloma voženom u švedskom Areu. Današnji veleslalom bio je zamjena za onaj neodržani u Kranjskoj Gori. 

Fenninger je nakon dvije odlične vožnje ostvarila najbrže vrijeme 2:26.39 što je za 21 stotinku bilo brže vrijeme od drugoplasirane Fracuskinje Anemone Marmottan. Treće mjesto osvojila je još jedna austrijska skijašica Eva-Maria Brem sa vremenom 2:26.78. 

Vodeća u ukupnom poretku veleslaloma Jessica Lindell-Vikarby ostvarila je šesto mjesto, vodeća skijašica Svjetskog kupa Maria Hoefl-Riesch ostvarila je katastrofalno 21. mjesto, dok je Tina Maze bila peta iza Lare Gut. 

U ukupnom poretku veleslaloma vodi Jessica Lindell-Vikarby sa 372 boda, Anna Fenninger je drugoplasirana sa 318, dok je na trećem mjestu Maria Pietilae-Holmner sa 254 boda. 

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Maria Hoefl-Riesch sa 1118 bodova, drugoplasirana Anna Fenninger ima 1051, dok je na trećem mjestu Tina Weirather sa 943. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije