Anna Fenninger preuzela vodstvo u Svjetskom kupu

Austrijanka na najbolji način iskoristila kikseve vodećih

Anna Fenninger preuzela vodstvo u Svjetskom kupu

Austrijska skijašica Anna Fenninger nalazi se u najboljoj formi od svih skijašica. Austrijanka je u samo dva dana slavila dvije pobjede u švedskom Areu.

U predposljednjem veleslalomu sezone Anna Fenninger je bila najbrža u vremenu 2:00.15, te je sa današnjih 100 bodova preuzela vodstvo u generalnom poretku Svjetskog kupa.

Drugo mjesto sa 61 stotinkom zaostatka zauzela je Viktoria Rebensburg, dok je sa 68 stotinki na trećem mjestu završila vodeća veleslalomašica sezone Jessica Lindell-Vikarby.

Maria Hoefl-Riesch je danas završila tek kao 10. te je izgubila vodeće mjesto u poretku Svjetskog kupa, dok Tina Maze nije uspjela završiti drugu vožnju, a nakon prve je bila na odličnom trećem mjestu.

Utrku prije kraja u takmičenju veleslaloma i dalje vodi Jessica Lindell-Vikarby sa 432 boda, Anna Fenninger je druga sa 418 bodova, treća je Maria Pietilae-Holmner sa 299, Kathrin Zettel četvrta sa 260, a Lara Gut peta sa 240 bodova.

U ukupnom pretku za veliki kristalni globus sada vodi Anna Fenninger sa 1151 bodom, Maria Hoefl-Riesch je sada druga sa 1144, Tina Weirather je treća sa 943, Tina Maze ima 859, Lara Gut ima 856...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.