Austrijanac Kraft slavio na Planici
Foto: EPA

Pobjednik prvog dana takmičenja

Austrijanac Kraft slavio na Planici

Austrijanac Stefan Kraft ostvario je pobjedu prvog dana takmičenja u ski letovima u kultnoj Planici. 

Kraft je slavio ostvarivši letove dužine od 243 i 240,5 metara za ukupni rezultat od 490,2 bodova, a na pobjedničkom postolju našli su se još Andreas Velinger (480,4) iz Njemačke i njegov zemljak Markus Eienbichler (461,8). 

Četvrto mjesto je pripalo Noriakiju Kassaiju, veteranu iz Japana, dok je kao peti završio Kamil Stoch koji je pobjedniku Kraftu glavni konkurent za Kristalni globus Svjetskog kupa. 

Dodajmo i to da je Kraft u generalnom plasmanu Svjetskog kupa vodeći za 1565 bodova. Obzirom da ima 86 bodova više od pratećeg Stocha, za osvajanje naslova dovoljno mu da posljednje takmičenje u nedjelju završi među najboljih 16 ili da Poljak ne pobijedi. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti