Austrijancima za zlato 16.000 eura
Može li Hirscher do zlata?

Sportisti će dobiti zlatnike

Austrijancima za zlato 16.000 eura

Austrijski olimpijski komitet i ovaj put nagraditi će sve svoje sportiste koji osvoje medalje na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

OK Austrije najavio je da će sportisti dobiti zlatnike, poznate „filharmoničare“.

Za osvojenu zlatnu medalju sportista će dobiti 17 komada zlatnika čija je protuvrijednost oko 16.000 eura. Dobitnik ili dobitnica srebrene medalje dobiti će 13 „filharmoničara“ (12.300 eura), dok bronza vrijedi „samo“ 11 zlatnika (10.400 eura). 

Na prošlim zimskim Olimpijskim igrama austrijski sportisti osvojili su četiri zlatne, šest srebrnih i 16 bronzanih medalja. 

Poređenja radi odličja na proteklim ljetnim Olimpijskim igrama u Londonu Austrijski olimpijski komitet čak je „masnije“ premirao. Tada je zlato vrijedilo 27.000 eura, srebro četiri hiljade manje, a 18.000 eura vrijedila je bronzana medalja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.