Bach: Imamo povjerenja u ruske vlasti

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta

Bach: Imamo povjerenja u ruske vlasti

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta, Thomas Bach, istakao je danas kako ne sumnja da će vlasti Rusije osigurati sve učesnike Olimpijade. 

Bach je istakao kako nije zabrinut za učesnike Zimskih olimpijskih igara, koje počinju sedmog februara u Sočiju, uprkos terorističkim napadima koji su se dogodili u Volgogradu. 

"Imamo povjerenja u ruske vlasti i vjerujemo da će omogućiti sigurne Zimske olimpijske igre u Sočiju. Siguran sam da će se učiniti sve da osigura bezbjednost sportista i svih ostalih učesnika Olimpijade," rekao je Bach. 

Švicarac na čelu svjetske hokejaške federacije, Rene Fasel istakao je kako će u Sočiju biti velike mjere obezbjeđenja, kao i u Salt Lake Cityju, kada su igre održane par mjeseci nakon napada na New York, 11. septembra 2001. godine. 

"Bit će kao u Salt Lake Cityju, obezbjeđenje će biti jako rigorozno, ali uvjeren sam da će Rusi uraditi sve što je potrebno da se osigura sigurnost svim učesnicima Olimpijade," završio je Fasel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.