Balkanski kup najznačajniji događaj
Igman će biti domaćin takmičarima iz 11 zemalja

Ski savez BiH predstavio program rada

Balkanski kup najznačajniji događaj

Skijaški savez Bosne i Hercegovine predstavio je danas program domaćih i međunardnih takmičenja na kojima će nastupiti naši najbolji alpski i nordijski skijaši i skijašice.

Već početkom godine od 9. do 11. januara na Igmanu će biti organizovano najznačajnije takmičenje „FIS Balkan Continental Cup 2009“ u skijaškom trčanju. Na ovom regionalnom takmičenju očekuje se nastup više od  70 najboljih skijaša trkača iz 11 zemalja jugoistočne Evrope (Albanija, Bugarska, Crna Gora, Grčka, Hrvatska, Makedonija, Moldavija, Rumunija, Srbija, Turska i BiH).

Osim „FIS Balkan Continental Cup 2009“, naša zemlja će u narednoj godini na Kupresu, Jahorini, Bjelašnici i Igmanu biti domaćin još deset međunarodnih FIS takmičenja u svim uzrasnim kategorijima, od koji sedam u alpskom skijanju, te po jedno u snowboardu, biatlonu i skijaškom trčanju.

Od takmičenja van BiH najznačajniji nastup imaće naša alpska reprezentacija, koju početkom februara očekuje učešće na Svjetskom prvenstvu u francuskom Val'd Isereu. Za bh. tim će nastupiti Žana Novaković, Maja Klepić, Marko Rudić i Slaven Bađura.

Na svjetskom prvenstvu u snowboardu u Koreji (počinje 13. januara) BiH će predstavljati Relja Ančić, dok je ekipa biatlona otkazala učešće na ovom takmičenju zbog nedostatka finansijskih sredstava. Naši biatlonci ove sezone će se takmičtiti na IBU Cupu, dosadašnjem Evropskom kupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.