Bardal: Timsko zlato mi je najveći san

Pred početak sezone

Bardal: Timsko zlato mi je najveći san

Početak sezone Svjetskog kupa u skijaškim skokovima je sve bliže, a njemački Klingenthal će 21., 22. i 23. novembra biti prvi domaćin prvom takmičenju u novoj sezoni.

Norveški skijaš-skakač Anders Bardal ulazi sa jednim velikim ciljem u novu sezonu: Timsko zlato na Svjetskom prvenstvu u Falunu.

"Već sam osvajao Kup Nacija sa Norveškom, ali ponovo želim da osjetim to. Napraviti i osvojiti nešto sa timom je sasvim druga stvar i veće je iskustvo, nego kada pobjeđuješ sam", rekao je Bardal za nettavisen.no.

Ipak ni timsko zlato nije Bardalu jedini cilj. 

"Timsko zlato mi je najveći san, ali isto tako nedostaje mi podijum u generalnom poretku 'Četiri skakaonice'. Želim se takmičiti i skakati što je više moguće, te biti među najboljim u novoj sezoni Svjetskog kupa", istakao je Norvežanin.

Uprkos činjenici da su 32 godine Bardalu ne fali motivacije kako bi došao do svojih ciljeva.

"Imam najbolji mogući posao na svijetu i sve se za sada odvija prema planu. Još uvijek mogu da putujem širom svijeta i da skačem. Još uvijek se nisam umorio, iako sam razmišljao da se sezoni priključim tek naredne godine", zaključio je norveški veteran među skijašima-skakačima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.