Bh. skijaše očekuju brojna takmičenja

Bh. skijaše očekuju brojna takmičenja

"Bh. skijaše očekuju brojna takmičenja, a SS BiH je rasporedio sredstva kojima raspolaže na reprezentativne nastupe i skijaške manifestacije u BiH'', izjavio je danas na konferenciji  generalni sekretar Saveza Zlatko Hrnjić.

Sarajevske planine su spremne ugostiti takmičare koji će učetvovati na 51. svjetskom vojnom prvenstvu, "Zlatnoj lisici", i mnogim drugim takmičenjima, a bh. reprezentativci su spremni za učešće na međunarodnim prvenstvima.

Hrnjić je dodao da je Međunarodna skijaška asocijacija (FIS) donirala značajna sredstva Skijaškom savezu BiH koja su namijenjena treniranju i pripremama mladih bh. sportista za predstojeću sezonu.

Reprezentativka BiH u alpskom skijanju Žana Novaković koju očekuje Svjetsko alpsko prvenstvo u njemačkom Garmisch-Partenkierchenu se u narednoj sezoni nada dobrim rezultatima i napretku na međunarodnoj FIS ljestvici.

''Dobro sam se pripremala u Švicarskoj i Austriji, a već sam odradila veliki broj nastupa koji su mi obezbijedili napredak na  FIS ljestvici. Nadam se da će mi se rad i dobre vožnje na kraju isplatiti'', kazala je ona.

Generalpukovnik Marko Radić je prisustvovao konferenciji u ime Oružanih snaga BiH (OSBiH), koje s Ministarstvom odbrane BiH od 21. do 26. februara na sarajevskim olimpijskim planinama organiziraju 51. svjetsko vojno prvenstvo u skijanju. 

''Svjetsko vojno prvenstvo je najveći sportski događaj u BiH od Olimpijade 1984. godine. Očekuje se dolazak oko 400 takmičara među kojima će biti mnogi poznati skijaši koji su ujedno u sastavima oružanih snaga svojih država'', kazao je Radić.

Skijaši će se takmičiti u nordijskom skijanju na 10 i 15 km (Igman), biatlonu za muškarce i žene i patrolnom/štafetnom trčanju (Jahorina - Dvorišta) te veleslalomu na Bjelašnici.

Organizatori konferencije su dodali da nedostatak snijega na planinama neće predstavljati problem za održavanje  takmičenja jer se umjetni snijeg pokazao  dobrom zamjenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.