Bh. zastava u Vankuveru diže se za 6 dana
Olimpijsko selo Visler

Zimske olimpijske igre 2010

Bh. zastava u Vankuveru diže se za 6 dana

M. Skaka

Prema informacijama koje stižu od šefa misije Olimpijskog tima BiH, Saida Fazlagića, koji je već stigao u Vankuver, sve je spremno za početak održavanja Zimskih Olimpijskih igara.

Naša delegacija boravit će u Olimpijskom selu Visler, udaljenom dva sata od Vankuvera. Selo je napravljeno od dizajniranih Town Houses (spojenih kućica), a obezbjeđeni su maksimalni uslovi za naše sportiste, kako smještajni, tako i uslovi za trening.

Posebna pažnja posvećena je mjerama sigurnosti. Oko 400 policajaca će se nalaziti u samom selu, dok će preko hiljadu policajaca nadgledati širu oblast. Iznad ssela postavljen je leteći balon sa kamerama koje nadziru cijelu oblast, a samim tim i Olimpijsko selo Visler.

Naši sportisti će dobit na korištenje 2 SUV automobila marke General Motors, koji su uz Coca Colu i Visa Card jedni od najvećih partnera Olimpijskih Igara.

Što se tiče temperatura one se kreću od +10 °C po danu, dok se noću spuštaju ispod 0 °C. U Vankuveru još nema snijega, dok ga u Visleru ima u manjim količinama.

Ceremonija dobrodošlice će se održati 09. februara sa početkom u 15 sati. Tom prilikom će biti upriličeno podizanje zastave BiH i razmjena poklona između šefa misije BH olimpijskog tima i gradonačelnika Vankuvera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.