BiH se i šestim porazom oprostila od prvenstva

Posljednje mjesto na turniru

BiH se i šestim porazom oprostila od prvenstva

Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je u Turskoj upisala i svoj šesti poraz, i tako takmičenje na Svjetskom prvenstvu 3. divizije završila kao posljednjeplasirani tim.

Ovoga puta, Bosnu i Hercegovinu je savladala reprezentacija Ujedinjenih Arapskih Emirata, a rezultat je glasio 5:2.

UAE je nakon prve trećine vodio sa 2:0, ali se BiH početkom druge trećine potpuno vraća u egal i preko Mrkve i Ćatovića poravnava na 2:2. Bila je ovo utakmica u kojoj je naš tim postigao najviše golova, nakon što je prva četiri susreta završio bez postignutog gola a u petom postigao jedan.

Za razliku od svih dosadašnjih, BiH je u ovoj utakmici u potpunom egalu bila sve do posljednje tri minute, kada je uslijedio veliki pad u igri. Protivnik u tri minute postiže tri pogotka i dolazi do pobjede rezultatom 5:2.

Na kraju, BiH se od takmičenja na Svjetskom prvenstvu oprašta sa bilansom od šest poraza iz isto toliko utakmica, uz mizernu gol razliku 3:46. 

Dodajmo na kraju da će se pitanje putnika u 2. diviziju rješavati sutra, kada do sada neporažene Turska i Sjeverna Koreja igraju međusobni okršaj za prvo mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.