Bjelorusija preuzela vrh grupe B

Prvi poraz Amerikanaca, Slovenija još bez boda

Bjelorusija preuzela vrh grupe B

Nakon današnjih utakmica, došlo je do promjene na vrhu poretka grupe B. Sada je u Ostravi na prvom mjestu Bjelorusija ispred Finske i SAD. Prvi poraz na turniru Amerikanci su doživjeli u susretu upravo sa Bjelorusima.

Utakmica je prelomljena u pet minuta druge trećine. Gavrus, Volkov i Kitarov su bacili u očaj golmana Campbella. Nelson jeste uspio smanjiti na 3:1, ali to je uglavnom bilo sve od Amerikanaca. Kalyuzhny je sa dva gola u trećoj trećini odveo Bjelorusiju do pobjede 5:2.

Treću utakmicu zaredom Finci su bez primljenog gola. Na nuli su ostavili Norvešku, Dansku, sada i Sloveniju. Finska je do pobjede stigla u prve dije trećine, zahvaljujući pogocima Komarova (6), Kontiole (7), Barkova (22) i Kemppainena (36). Tako je Slovenija ostala jedina reprezentacija u Češkoj koja još uvijek bez bodova.

U grupi A Švedska je teže od očekivanog slomila otpor Njemačke. Švedska je vodila 2:0 golovima Mollera i Lindstroma, Njemačke je uzvratila preko Kinka i Krammera. Ipak, bilo je previše očekivati da će Njemačka ostati do kraja u igri, ali se to dogodilo. Klingberg i Moller opet donose dva gola prednosti Šveđanima, Plachta pet i pol minuta prije kraja vraća utakmicu u neizvjesne vode, ali novog izjednačenja nema.

Česi su s uvjerljivih 5:1 nadigrali Francusku, uz dva gola Nemeca (22, 49) te po jedan Sobotke (27),
Jagra (45) i Cervenke (55). Jedini strijelac za Francusku bio je Hecquefeuille (29).  Francuzi su pratili Čehe do treće trećine, kasnije više nisu mogli.

Grupa A:
Češka - Francuska 5:1
Švedska - Njemačka 4:3

Grupa B:
Bjelorusija - SAD 5:2
Finska - Slovenija 4:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije