Bjeloruskinja Tsuper iznenadila

Na svojim petim igrama

Bjeloruskinja Tsuper iznenadila

Još jedno iznenađenje se dogodilo na kraju dana u Sočiju. Bjeloruskinja Alla Tsuper osvojila je zlatnu medalju  u slobodnom skijanju disciplina skokovi.

U polufinalu je Tsuper zauzela tek šesto mjesto u svojoj grupi sa 77.52, dok je Kineskinja Zhang Xin sa 77.49 ostala zamalo kratka. Međutim, u finalu je Alla Tsuper već sa prvim skokom obavili veliki dio posla. Sa 98.01 je ostala nedodirljiva do kraja.

Za Bjeloruskinju su ovo pete olimpijske igre, a dosad je najbolji rezultat u ovoj disciplini ostvarila na ZOI 1998. u Naganu, kada je bila peta. Srebro je pripalo Kineskinji Xu Mengtao (83,50), bivšoj državnoj gimnastičkoj prvakinji u vježbi na tlu i preskoku. Australka Lydia Lassila (72,12), braniteljica naslova iz Vancouvera, uzela je broncu.

Rezultati:
1. Alla Tsuper (Bjl) 98.01
2. Xu Mengtao (Kin) 83.50
3. Lydia Lassila (Aus) 72.12
4. Li Nina (Kin) 46.02

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.