Bjorgenovoj prva titula na Tour de Skiju
Foto: epa.eu

Nakon trijumfa na posljednjoj etapi

Bjorgenovoj prva titula na Tour de Skiju

  Norvežanka Marit Bjorgen pobjedom u posljednoj etapi Tour de Skija, koja je vožena kao potjera na devet kilometara, osvojila je svoju prvu titulu na ovome takmičenju.

Trenutno prvoplasirana u generalnom poretku Svjetskog kupa u nordijskom skijanju stazu dugu devet kilometara odvezla je u vremenu 33:27.5. Na drugoj poziciji iza nje završila je njena zemljakinja i prošlogodišnja pobjednika Tour de Skija Therese Johaug, dok je treće mjesto osvojila, takođe, Norvežanka, Heidi Weng.

Johaug, koja je pred početak potjere imala zaostatak nešto veći od dvije minute, pa je pitanje pobjednika danas gotovo bilo i riješeno. Na kraju je Johaug za Bjorgenovom kasnila 1:39.2, dok je zaostatak Wengove iznosio gotovo dvije minute, tačnije 1:59.5.

Amerikanka Elizabeth Stephen završila je kao četvrta, a Ragnhild Haga kao petoplasirana.

Svjetski kup, Val di Fiemme (9 km potjera):

1. Marit Bjoergen (NOR) 33:27.5

2. Therese Johaug (NOR) +1:39.2

3. Heidi Weng (NOR) +1:59.5

4. Elizabeth Stephen (USA) +7:21.5

5. Ragnhild Haga (NOR) +7:26.0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.