Björgen, Björgen i opet Björgen
Tri utrke, tri zlata

Norvežanka ne silazi sa pobjedničkog postolja

Björgen, Björgen i opet Björgen

M. Maksimović

Ovo je jednostavno svjetsko prvenstvo Marit Björgen. Norvežanka je u svom trećem nastupu utrci 10 kilometara klasičnim stilom, osvojila je treću zlatnu medalju. To isto je napravila u utrkama u sprintu, te u dohvatnoj utrci na 15 km i sada ukupno sa velikih takmičenja ima 19 osvojenih medalja.

Treću u Holmenkollenu danas je osvojila nakon što je u cilj utrke na 10 kilometara klasičnim stilom stigla u vremenu 27:39.3 minuta. Srebrno odličje je sa 4.1 sekundom zaostatka osvojila vodeća u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Poljakinja Justina Kowalczyk, kojoj je to drugo srebro u Oslu, jer je bila druga i u dohvatnoj utrci. Brončanu medalju osvojila je braniteljica naslova u ovoj disciplini otprije dvije godine iz Libereca, Finkinja Aino Kaisa Saarinen sa 9.7 sekundi slabijim vremenom od Bjorgen.


Rezultati:
1.Marit Bjorgen (Nor) 27:39.3
2.Justyna Kowalczyk (Polj) +4.1
3.Aino-Kaisa Saarinen (Fin) +9.7
4.Therese Johaug (Nor) +23.7
5.Krista Lahteenmaki (Fin) +23.9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije