Blackhawksi izborili sedmu utakmicu

Na krilima Andrewa Shawa dvostrukog strijelca

Blackhawksi izborili sedmu utakmicu

Hokejaši Chicago Blackhawksi su u svom United Centru pobijedili Anaheim Duckse 5:2, izjednačivši rezultat u seriji na 3:3. tako će o odluka o pobjedniku finala Zapada pasti u sedmoj utakmici koja je na rasporedu 30. maja u Anaheimu.

U prvoj trećini šeste utakmice nije bilo golova, a onda je u drugoj sastav Blackhawksa golovima Brandona Saada, Mariana Hosse i Patricka Kanea za manje od pet minuta stigao do tri gola prednosti. Patrick Maroon je smanjio na 3:1 probudivši nadu da bi gosti mogli nešto napraviti u trećoj dionici. Kada je Clayton Stoner postigao gol za 3:2, činilo se kako su gosti na dobrom putu, ali su Blackhawksi u posljednje četiri minute zabili još dva gola zahvaljujući Andrewu Shawu te su riješili pitanje pobjednika. Crawford je na golu Chicaga skinuo 30 udaraca, Andersen 12 manje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.