Blamaža na otvaranju Olimpijade? Amerika ostala bez kruga
Trenutak kada se pahuljica nije pretvorila u olimpijski krug

Pahuljica se nije "pretvorila"

Blamaža na otvaranju Olimpijade? Amerika ostala bez kruga

Na stadionu Fisht u Sočiju tokom ceremonije otvaranja 22. Zimskih olimpijskih igara po domaćine je sve krenulo idealno.

Ceremonija je otvorena vatrometom, nastavljena je putovanjem kroz Rusiju, a onda nakon što je djevojčica Ljubov proputovala Rusiju preko dva kontinenta nakon čega su počele su padati umjetne pahulje.

Na kraju su se pahulje trebale pretvoriti u pet olimpijskih krugova, ali jedna je pahulja ostala samo pahulja. 51 milijardu dolara vrijedne Olimpijske igre tako su na samom otvorenju doživjele blamažu, a ovaj propust je vjerojatno i obilježio otvaranje 22. Zimskih olimpijskih igara. 

Da stvar bude gora nije se otvorio krug koji predstavlja američki continent, a upravo je Sjedinjenim Američkim Državama ovo prva Olimpijada na ruskom tlu!

Zemaljsku kuglu je obišla slika sa samo četiri olimpijska kruga I jednom pahuljom

Predsjednik Rusije Vladimir Putin, koji je otvorio igre, želio je da sve u Sočiju bude savršeno, a vjerovatno mu je “pao mrak na oči” kad je vidio da se jedna pahulja nije pretvorila u olimpijski krug.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.