Bob dvosjed reprezentacije Jamajke stigao u Soči

Oprema je stigla

Bob dvosjed reprezentacije Jamajke stigao u Soči

Tim Jamajke koji će voziti bob dvosjed jučer nije mogao trenirati, pošto se njihova oprema zagubila na putu ka Rusiji. 

Međutim, oko ponoći su njihov prtljag i skupoceni bob stigli u Soči.

Prema rečima pilota Winstona Wattsa, tokom treninga je došlo do novih problema, kada je obezbeđenje na Igrama u Sočiju otvorilo njegovu kutiju sa proteinima i nije zatvorilo, pa se prah iz nje rasuo po kacigi. 

Watts je dodao da nije primjetio da se prah rasuo po kacigi, pa je za vrijeme treninga bio prinuđen da ga čisti, pošto mu je upao u oči. 

Bob tim Jamajke fenomen je više od dve i po decenije, prije svega iz razloga što je Jamajka karipska država. Oni su se iznenada pojavili na Zimskim olimpijskim igrama u Kalgariju, četiri godine nakon Olimpijade u Sarajevu, a posljednji put na Igrama su učestvovali 2002. godine u Solt Lejk Sitiju. 

Za Igre u Sočiju su dobili 178.000 dolara u donacijama, a velikog udjela u svemu tome ima i legendarni film "Cool Runnings", o prvom učešću boba četvoroseda sa Jamajke na Zimskim olimpijskim igrama. 

Zimske olimpijske igre u Sočiju počinju zvanično u petak i trajaće do 23. februara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.