Bode Miller operisan nakon što je presjekao tetivu

SP je završeno za Amerikanca

Bode Miller operisan nakon što je presjekao tetivu

Trebala je to biti povratnička vožnja velikog Bodea Millera nakon teške operacije leđa, ali utrku super G-a na Svjetskom prvenstvu koju je mogao završiti trijumfalno američki skijaš završio je padom i ponovo na operacionom stolu.

Nakon žestokog sudara sa jednom od kapija Amerikanac je ostao bez štapa, a potom je izgubio ravnotežu, te pao. Prilikom pada Miller je zaradio gadnu posjekotinu na stražnjoj strani koljena.

Miller se spustio u ciljnu ravninu, ali je odmah nakon što mu je pružena prva pomoć i stavljen prvi zavoj prebačen u bolnicu. Iako je pad izgledao bezopasno u bolnici su otkrili da je rana bila tako duboka da je Miller prerezao jednu od tetiva koljena.

Vlasnik šest olimpijskih medalja morao je odmah "pod nož", a samim tim je Svjetsko prvenstvo za njega gotovo već nakon prve discipline. 

Da se uprkos velikom pehu osjeća dobro Bode je dokazao slikom koju je objavio na Twitteru nakon operacije. Za 37-godišnjeg skijaša ovo bi vrlo lako mogao biti i kraj karijere, ali kod Millera nikad ništa nije sigurno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.