Bode Miller se prije Božića vraća na skije
Foto: epa.eu

Nakon operacije leđa

Bode Miller se prije Božića vraća na skije

Veliko ime svjetsko i američkog skijanja Bode Miller propustio je početak skijaške sezone jer se zbog bolova u leđima prije nešto više od tri sedmice podvrgao operativno zahvatu. 

Ipak, očito rehabilitacija sjajnog skijaša protiče vrlo dobro pa bi se prema planu na skije trebao vratiti prije Božića.

Kada je riječ o povratku u takmičenje Svjetskog kupa on bi trebao uslijediti sredinom januara 2015. godine kada će se utrke voziti u Wengenu, a Miller bi trebao učestvovati na Svjetskom prvenstvu koje se u februaru održava u Vailu odnosno Beaver Creeku.

"Do sada se sve dobro odvijalo, i izgleda jako dobro. Sada Bode mora u formu vratiti prije svega svoju leđnu muskulaturu", rekao je direktor Skijaškog saveza Sjedinjenih Američkih Država, Patrick Riml.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.