Boston ispustio prednost u finišu, a potom izgubio na penale

NHL

Boston ispustio prednost u finišu, a potom izgubio na penale

Teme:

Treći uzastopni trijumf ostvarili su hokejaši Washingtona na gostovanju kod Caroline rezultatom 2:5. Gosti su od prvog minuta imali prednost koju su uspjeli sačuvati do kraja meča. 

Buffalo je poveo na gostovanju kod New York Rangersa sa 1:0, da bi domaćin do kraja ipak uspio preokrenuti i ostvariti pobjedu od 2:1. Odlučujući pogodak dva minuta prije kraja postigao je Nash.

Ni Florida nije imala problema sa Torontom. Rezultat je na kraju glasio 4:2 u korist Floride koja je od prve trećine imala vodstvo koje je sačuvano do samog kraja. Druga trećina bila je klučna na meču Montreala i New York Islandersa. Gosti su u njoj postigli dva pogotka i upisali važan trijumf rezultatom 2:0.

Ottawa je tek boljim izvođenjem penala došla do pobjede od ukupnih 2:1 nad New Jersey Devilsima. U regularnom dijelu meča domaći tim promašio je penal, a u kasnijoj penal lutriji ipak imao i više sreće i došao do trijumfa.

Tampa Bay je rezultatom 4:2 porazio Philadelphiju, baš kao i Minnesota tim St. Louisa. Nashvile nije imao problema sa Phoenixom, a bilo je 2:0, dok je Los Angeles rezultatom 3:0 kao gost porazio Edmonton.

Zanimljiv meč pun preokreta igrali su Vancouver i Chicago, a na kraju je pripao gostima rezultatom 4:2. Boston je imao prednost od jednog pogotka na gostovanju kod Winnipega sve do samog kraja kada su domaći izjednačili preko Kanea, a u penal lutriji došli I do nove pobjede golom Littlea.

NHL liga:

Carolina – Washington 2:5
New York Rangers – Buffalo 2:1
Florida – Toronto 4:2
Montreal –New York Islanders 0:2
Ottawa – New Jersey 2:1
Tampa Bay – Philadelphija 4:2
Minnesota –St. Louis 4:2
Nashvile – Phoenix 2:0
Winnipeg – Boston 2:1
Edmonton – Los Angeles 0:3
Vancouver – Colorado 2:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.