Boston s lakoćom protiv Chicaga, Phoenix uspješan gost

NHL

Boston s lakoćom protiv Chicaga, Phoenix uspješan gost

Teme:

Sa lakoćom je Boston kao domaćin rezultatom 3:0 porazio tim Chicaga. Bergeron je bio strijelac dva pogotka, dok je jedan pridodao Šveđanin Soderberg.

Zanimljivo je bilo u Detroitu gdje je gostovao Montreal. Konačan rezultat glasio je 4:5. Gosti su konstantno imali rezultatsku prednost koju Detroit nije uspijevao anulirati do kraja.

Penali su odlučili meč New Jerseya i Phoenixa. Regularni dio završen je rezultatom 2:2. Gosti su imali prednost od 2:0, ali se New Jersey nije predavao pa je stigao do izjednačenja. Jedini igrač koji je iskoristio penal bio je Boedker, dok su kod domaćina sva tri izvođača bila neprecizna.

Pitsburgh je pokleknuo pred Los Angeles Kingsima, a konačan rezultat meča glasio je 2:3. Gosti su imali vodstvo od 2:0 koje su Kunitz i Pyat anulirali, da bi konačan rezultat postavio Doughty.

Carolina je kao gost sa 3:0 bila bolja od Floride, dok je Tampa Bay boljim izvođenjem penala trijumfovao nad New York Islandersima. Zanimljivo je da je pobjeda uslijedila tek nakon 13 serija penala.

Nashvile je torpedovao Buffalo sa 6:1, a St. Louis Minnesotu sa 5:1. Colorado je do pobjede rezultatom 3:2 nad Vancouverom došao pogotkom u produžetku, dok je uporni Winnipeg sa 4:2 kao gost trijumfovao nad San Joseom.

NHL liga:

Boston – Chicago 3:0
Detroit – Montreal 4:5
New Jersey – Phoenix 2:3
Pittsburgh – Los Angeles King 2:3
Florida – Carolina 0:3
Tampa Bay – New York Islanders 3:2
Nashville – Buffao 6:1
St. Louis – Minnesota 5:1
Colorado – Vancouver 3:2
San Jose – Winnipeg 3:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti