Branković zadržao visoko mjesto na svjetskoj rang listi

Nakon nastupa na Svjetskom prvenstu

Branković zadržao visoko mjesto na svjetskoj rang listi

Edin Branković, reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), nastupio je na Svjetskom prvenstvu, koje je od 14. do 16. marta održano u kanadaskom Montrealu.

U konkurenciji 48 najboljih brzoklizača svijeta iz 30 zemalja, naš reprezentativac imao je dobar nastup. Branković je u trci na 1.500 m zauzeo 31. mjesto, dok je na 1.000 m bio 33. Pobjednik na ovim distancama je Hamelin Charles iz Kanade.

Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine ističe da je Branković i ovaj put osvojio znatan broj bodova koji mu omogućavaju da i dalje zadrži visoko mjesto na svjetskoj rang listi najboljih brzoklizača.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.