Bruinsi bez šanse protiv Capitalsa

Večer lišena neizvjesnoti

Bruinsi bez šanse protiv Capitalsa

Tri utakmice koje su odigrane u NHL nisu promijenile poredak najboljih osam ekipa jedne i druge konferencije. Boston Bruinsi su trenutno osma ekipa Istoka sa omjerom 41-26. Priliku da pređu Pittsburgh propustili su u duelu sa Washingtonom, ili bolje rečeno rezultatski u toj utakmici nisu imali šanse.

Braden Holtby je još jednon potvrdio dobru formu, sačuvao je mrežu netaknutom (27 odbrana), dok su posao u fazi napada završili John Carlson, Matt Niskanen i Marcus Johansson. Kod prvog i drugog gola asistent je bio isti, Nicklas Backstrom.

Gosti su ostali na nuli u susretu Columbusa i Toronta. Anisimov, Jenner i Hartnell su postigli po gol u prvoj trećini, u trećoj su se u strijelce upisali Ryan Murray i Jeremy Morin za krajnjih 5:0 Blue Jacketsa. Bobrovsky je skinuo 29 udaraca.

Dallas Starsi su razbili najbolju ali očito opuštenu ekipu Zapada Anaheim 4:0. U drugoj trećini su gosti preko Fiddlera, Benna i Eavesa stigli do velikih 3:0, a posao je zaključio svojim drugom golom Patrick Eaves u trećoj.

Rezultati:
Columbus Blue Jackets - Toronto Maple Leafs 5:0
Washington Capitals - Boston Bruins 3:0
Anaheim Duck - Dallas Stars 0:4 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije