Bruinsi slavili u gostima kod Rangersa

NHL

Bruinsi slavili u gostima kod Rangersa

E. Škorić

Hokejaši Boston Bruinsa slavili su u gostima kod New York Rangersa sa 6:3...

Za Bruinse je to bila prva pobjeda po nastavku NHL lige nakon pauze zbog Zimskih olimpijskih igara u Sočiju. U pobjedi gostiju iz Bostona u Madison Square Gardenu istako se golman Tuuke Raska koji je imao 39 odbrana, a čak 19 u prvoj trećini.

Gregory Campbell je postigao dva gola za Bruinse, po jedan Jarome Iginla, Dougie Hamilton, Carl Soderbeerg i Mlan Lucic.

Sa identičnih 6:3 je Colorado slavio protiv Tampe Bay na domaćem ledu. Nick Holden je postigao dva, po jedan Tyson Barrie i Erik Johnson, odnosno Ryan O'Reilly i Paul Stastny.

Florida je u gostima kod New York Islandersa slavila sa 5:3 iako su Panthersi do posljednje trećine gubili sa 3:1. Za Floridu je ovo bila prva gostujuća pobjeda od 26. januara. Imali su četiri uzastopna poraza. 

Ottawa je u kanadskom derbiju sa 4:2 slavila kod Vancouvera, dok se kod Canucksa povrijedio ponajbolji igrač Daniel Sedin. Anaheim Ducksi su s 5:3 pobijedili Carolinu Hurricanese, a briljirao je Corey Perry sa dva gola i asistencijom. 


NHL liga, nedjelja:
Washington - Philadelphia 4-5, produžetak
New Jersey - San Jose 2-4
NY Islanders - Florida 3-5
Vancouver - Ottawa 2-4
NY Rangers - Boston 3-6
Anaheim - Carolina 5-3
Colorado - Tampa Bay 6-3
Phoenix - St. Louis 2-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.