Bubka: Nećemo slaviti, nije vrijeme za slavlje

Nakon osvojenog zlata

Bubka: Nećemo slaviti, nije vrijeme za slavlje

U teškim trenucima, kada se dio sportista povukao sa Igara, Ukrajina je osvojila zlatnu medalju. U štafeti 6x4 kilometara, Ukrajina je osvojila drugo zlato u Sočiju, ali velikog slavlja neće biti. Naravno, zbog situacije u Kijevu.

" Nećemo slaviti, ovo nije vrijeme za slavlje. Moramo biti mirni u ovom tužnom momentu za našu naciju. Neke sportisti su napustili Soči, međutim neki su ostali i osvojili smo medalju. Ostajemo jer želimo da podignemo svoju zastavu, da čujemo svoju himnu. To je najbolji način da podržimo naše ljude" izjavio je predsjednik OK Ukrajine, Sergej Bubka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.