Calgary i Chicago idu dalje

Flamesi izbacili Canuckse, Blackhawski Predatorse

Calgary i Chicago idu dalje

Hokejaši Calgaryja svladali su na svom ledu Vancouver sa 7:4 u šestoj utakmici doigravanja za Stanley Cup i prošli u drugi krug, baš kao što su učinili i igrači Chicaga koji su pred svojim navijačima s 4:3 bili bolji od Nashvillea.

Susret Flamesa i Canucksa je bio ponudio pomalo nevjerovatan preokret. Jer gosti iz Vancouvera su nakon dvadeset minuta imali dva gola prednosti, vodili su 3:1. U preostale dvije trećine domaći hokejaši su zabili šest, a primili su samo jedan gol. S tim da su dva stigla u posljednjih dvadesetak sekundi kada su Canucksi igrali bez golmana. Fenomenalan je bio Jiri Hudler sa dva gola i dvije asistencije. Dva je dodao i Michael Ferland.

I Nashville je doživio skoro istu sudbinu kao i Vancouver. Gosti su imali 3:1, ali su izgubili 4:3. Jonathan Toews i Patrick Kane su vratili u život Blackhawkse, već u prvoj trećini. U drugoj nije bilo golova, a onda je u trećoj Duncan Keith, svojim drugim golom u play offu osigurao prolaza Chicaga.

NY Islandersi i Washington Capitalsi su seriju odveli do maksimalne sedme utakmice. Šestu su dobili Islandersi 3:1. Nikolay Kulemin se pobrinuo za vodstvo Islandersa 2:1, nakon čega 53 sekunde prije kraja Cal Clutterbuck postavio konačan rezultat.

Detroit je poveo protiv Tampe 3:2, nakon trijumfa u petoj utakmici 4:0. Riley Sheahan, Drew Miller, Pavel Datsyuk i Danny DeKeyser su bili kreatori trijumfa Red Wingsa.

Rezultati:

Istok:
Tampa - Detroit 0:4 (2:3)
NY Islanders - Washington 3:1 (3:3)

Zapad:
Calgary - Vancouver 7:4 (4:2)
Chicago - Nashville 4:3 (4:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.