Capitalsi izbacili Islanderse, Tampa izborila sedmu

Detroit ispustio meč loptu na svom ledu

Capitalsi izbacili Islanderse, Tampa izborila sedmu

Hokejaši Washingtona svladali su na svom ledu New York Islanderse s 2:1 u sedmoj utakmici prvog kruga za ulazak u konferencijsko polufinale, dok je Tampa Bay na gostovanju nadigrala Detroit 5:2 pa će sedmu utakmicu igrati pred svojim navijačima.

NY Islandersi definitvno nisu izdržali, pukli su kada je bilo najv ažnije u sedmoj utakmici. Podatak da su uspjeli uputiti tek 11 udaraca na gol Brandena Holtbyja dovoljno govori. Capitalsi su poveli golom Joela Warda minutu i pol prije kraja druge trećine.

Islandersi su izjednačili preko Fransa Nielsena uz pomoć upravo Holtbyja koji je loše reagovao nakon što mu je pak prošao kroz noge. Na gol odluke se čekalo do sedam i pol minuta prije kraja kada na scenu stupa Evgeny Kuznetsov. Kuznetsov postiže gol nakon sjajne akcije, svoj treći u play offu, svakako najvažniji u ovoj seriji. Capitalse u konferencijskom polufinalu čekaju New York Rangersi, najbolja ekipa regularnog dijela sezone.

U Joe Louis Areni je sve bilo spremno za slavlje navijača Red Wingsa, ali da od toga neće biti ništa postalo je jasno već sredinom druge trećine. Jesu se Red Wingsi vratili sa 0:3, na 2:3, ali to je bilo premalo u šestoj utakmici protiv raspoloženih gostiju. Junak je bio Tyler Johnson, strijelac dva od prva tri gola gostujuće ekipe za vodstvo 3-0. Detroit je odgovorio s dva gola Slovaka Tomasa Tatara, ali pobjedu gostima i sedmu utakmicu pred domaćim navijačima osigurali su Alex Killorn i Cedrid Pasquette.

Rezultati:

Istok:
Washington - NY Islanders 2:1 (4:3)

Zapad:
Detroit - Tampa 2:5 (3:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.