Capitalsi izborili majstoricu protiv Penguinsa
Foto: EPA

Washington savladao Pittsburgh u šestoj utakmici serije

Capitalsi izborili majstoricu protiv Penguinsa

Washington Capitalsi su u šestoj utakmici play-off serije uspjeli doći do pobjede nad Pittsburgh Penguinsima rezultatom 5:2. Ovom pobjedom Capitalsi su poravnali seriju na 3-3 i uspjeli izboriti majstoricu.

Odlična play-off serija između Capitalsa i Penguinsa će svoj kraj dočekati u Washingtonu gdje će se u sedmoj utakmici odlučivati o pobjedniku.

Capitalsi su sjajnu igru iz finiša pete utakmice prenijeli i u ovaj susret, u kojem su sjajnim presingom uspjeli doći do ubjedljive pobjede protiv, čini se, izmorenih Penguinsa.

Gosti su u jednom momentu vodili i sa 5:0, za Washington su pogađali, Oshie u prvoj, Burakovsky u drugoj, te Backstrom, Carlson i ponovo Burakovsky u trećoj trećini.

Poraz Penguinsa uspjeli su, makar malo, ublažiti Guentzel u 17. i Malkin u 18. minuti treće trećine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi