Capitalsi izjednačili, maratonac pripao Blackhawksima

Chicago slavio u trećem produžetku

Capitalsi izjednačili, maratonac pripao Blackhawksima

Nakon što su u regularnom dijelu sezone ostavili aktuelne prvake LA Kingse van play offa, hokejaši Calgaryja su stigli nakon četiri utakmice blizu prolaska u polufinale svoje konferencije. Otpor Vancouvera su slomili već u prvoj trećini i sada imaju veliku prednost u seriji 3:1. Istu prednost ima i Chicago kontra Nashvillea, dok je duelu NY Islandersa i Washingtona za sada 2:2.

Tri od četiri od gola u susretu Flamesa i Canucksa su postignuta sa igračem više. Poveo je Calgary golom Johnnyja Gaudreaua. Izjednačio je Henrik Sedin, ali su domaćini preko Jirija Hudlera i Sama Benetta osigurali vodstvo 3:1. Hiller je imao 28 odbrana na golu Caglaryja, indisponiranog Lacka zamijenio je Miller, ali njegovih 15 odbrana nije pomoglo Canucksima.

Pavel Datsyuk je načeo goste, posao su završili Riley Sheahan i Luke Glendening koji je poslao pak u praznu mrežu 49 sekundi prije kraja. Mrazek je završio utakmicu sa 22 odbrane, Bishop na drugoj strani sa 18.

Chicago i Nashville su odigrali maratonac koji je odlučen tek u trećem produžetku. Predatorsi su imali 0:1 i 1:2, na kraju je odluka pala na otvaranju trećeg. Sa plave linije Brent Seabrook postiže gol 101 minute koliko je efektivno trajao meč. Kada se dodaju pauze, prekidi onda se dođe do podatka da je utakmica trajala preko četiri i pol sata. S obzirom na početak, kaže se kako je duel trajao dva dana jer je završio u srijedu ujutro. Scott Darling je na kraju imao 52 odbrane na svom  kontu,


Produžetak, ali samo jedan se igrao u Nassau Coliseumu, gdje su slavili gosti. Braden Holtby je sa 36 odbrana svakako jedan od najzaslužnijih za gostujući trijumf Capitalsa 2:1 Alex Ovechkin postiže gol za vodstvo gostiju na sedam minuta prije kraja prve trećine. Casey Cizikas sve vraća na početak 13 sekundi prije prvog odlaska na predah. Nakon toga rezultat se više nije mijenjao do kraja utakmice. Tamo je nakon 11 minute igre, Nicklas Backstrom trećim golom u play offu presudio Islandersima. Backstrom i u ovoj utakmici imao uz gol i jednu asistenciju. Islandersima nije pomoglo niti 28 odbrana Halaka.


Istok:
IY Islanders - Washington 1:2 (Produžetak) (2:2)
Detroit - Tampa Bay 3:0 (2:1)

Zapada:
Calgary - Vancouver 3:1 (3:1)
Chicago - Nashville 3:2 (produžeci) (3:1)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.