Češki selektor podnio ostavku

Nakon što je Češka ostala bez medalje u Sočiju

Češki selektor podnio ostavku

Selektor češke reprezentacije u hokeju na ledu Alois Hadamczik podnio je ostavku nakon što na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju njegova reprezentacija nije uspjela osvojiti medalju.

Česi su zaustavljeni u četvrtfinalu olimpijskog turnira 2:5 porazom od SAD-a, a u pet nastupa u Sočiju ostvarili su samo dvije pobjede. ZOI u Sočiju bile su drugo veliko takmičenje u kojemu su Česi ostvarili neuspjeh, na prošlogodišnjem su Svjetskom prvenstvu bili sedmi.

U svojoj karijeri Hadamczik je sa reprezentacijom Češke bio treći u Torinu 2006. godine, dok je na svjetskim prvenstvima osvojio jedno srebro (Riga 2006. godine) i dvije bronce zaredom u Bratislavi (2011) i Helsinkiju 2012. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.