Četvrta pobjeda Kjetila Jansruda

Norvežanin slavio u Val Gardeni

Četvrta pobjeda Kjetila Jansruda

Norvežanin Kjetil Jansrud bio je najbrži na današnjoj utrci super G-a Svjetskog kupa u italijanskoj Val Gardeni.

Norveški skijaš je svojom četvrtom pobjedom ove sezone povećao prednost u borbi za Veliki kristalni globus, te tako nastavio tradiciju svojih dobrih nastupa u ovom italijanskom skijalištu, gdje se i ranije penjao na pobjedničko postolje, ali nikad na najvišu stepenicu. 

Jansrud je pobjedu danas odnio sa vremenom 1:33.87 i to sa startnim brojem 20, te je za 46 stotinki bio brži od dotadašnjeg vodećeg, Francuza Dominika Parisa koji je osvojio drugo mjesto. Treći je, s 54 stotinke zaostatka za Jansrudom, bio Austrijanac Hannes Reichelt.

Za Jansruda je ovo bila četvrta ovosezonska pobjeda u brzim disciplinama, a sedma u karijeri u utrkama Svjetskog kupa. Današnjim trijumfom Norvežanin je povećao svoju prednost u redoslijedu za Veliki kristalni globus na 152 boda ispred Austrijanca Marcela Hirschera koji nije nastupao u Val Gardeni.

Priliku da se približi norveškom skijašu, a možda i da ga pretekne, Austrijanac će imati u sljedeća dva dana, kad su na rasporedu tehničke discipline, a na programu su nedjeljni veleslalom u Alta Badiji, te slalom u Madoni di Campiglio koji je na rasporedu u ponedjeljak.

Utrka Svjetskog kupa, Val Gardena, super-G (muškarci):
1. Kjetil Jansrud (NOR) 1:33.87
2. Dominik Paris (ITA) 1:34.33
3. Hannes Reichelt (AUT) 1:34.41
4. Vincent Kreichmayr (AUT) 1:34.43
5. Christof Innerhofer (ITA) 1:34.46
6. Carlo Janka (SUI) 1:34.55
7. Matteo Marsaglia (ITA) 1:34.64
8. Romed Baumann (AUT)n 1:34.70
9. Didier Defago (SUI) 1:34.86
10. Otmar Striedinger (AUT) 1:34.94

Poredak Svjetskog kupa (super-G):
1. Kjetil Jansrud (NOR) 280
2. Hannes Reichelt (AUT) 200
3. Dominik Paris (ITA) 185

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.