Četvrta uzastopna pobjeda sjajne Lindsey Vonn
Foto: EPA

Slavila u švedskom Areu

Četvrta uzastopna pobjeda sjajne Lindsey Vonn

E. Škorić

Amerikanka Lindsey Vonn ostvarila je u švedskom Areu četvrtu uzastopnu pobjedu ove sezone.

Amerikanka je ostvarila tri pobjede u brzim disciplinama u Lake Louiseu, da bi sjajno nastavila i danas u Areu, gdje je slavila u veleslalomu.

Iako to nije njena najjača disciplina, uspjela je da trijumfuje s vremenom 2:04.70, a iza sebe je ostavila Evu-Mariju Brem sedam stotinki sporiju, dok je treća bila Italijanka Federica Brignone. 

Četvrta je bila Tessa Worley, a peta Norvežanka Nina Loseth. Šesto mjesto pripalo je Šveđanki Mariji Pietilae-Holmner, sedmo njenoj sunarodnjakinji Fridi Hansdotter. Amerikanka Mikaela Shiffrin nije nastupila zbog pada na zagrijavanju.

U generalnom plasmanu Svjetskog kupa Vonn je prva sa 400 bodova, dok Shiffrin ima 296 boedova. Lara Gut je treća sa 278 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije