Četvrti naslov za SKA
Rusi su opravdali očekivanja

Završen Spengler Cup

Četvrti naslov za SKA

Hokejaši ruskog SKA St. Petersburga su po četvrti put u svojoj istoriji osvojili Spengler Cup. U finalu ovog tradicionalnog turnira, SKA je bio bolji od Teama Kanade 4:3.Pobjeda drugoplasirane ekipe Bobrov Divizije KHL-a niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje, a posebno je bio raspoložen Maxim Sushinskiy koji je postigao dva gola te je imao jednu asistenciju.
Upravo je Sushinskiy postigao gol za 1:0 u 11.minuti. Kanada se vratila u igru preko Duponta. Nakon deset minuta igre u drugoj trećini SKA je ponovo vodio. U situaciji kada su Kanađani imali dva igrača manje, Alexei Yashin pogađa za 2:1, četiri minute kasnije već je bilo 3:1 zahvaljujući Maximu Afinogenevu.
Finiš utakmice je ponudio dosta uzbuđenja. Brett McLean je 80 sekundi prije kraja smanjio na 3:2, Messier je uzeo time-out, Kanađani su izveli golmana, što je kaznio Maxim Sushinskiy drugim golom. U posljednjim trenucima Josh Holden postavlja konačnih 4:3. Prvo ime turnira je na kraju bio Maxim Sushinsky sa sedam bodova (dva gola, pet asistencija), a nakon njega slijede njegovi saigrači Alexei Yashin i Tony Martensson (3+3).