Četvrti u nizu poraz Predatorsa, trijumf Bostona na penale

NHL liga

Četvrti u nizu poraz Predatorsa, trijumf Bostona na penale

Teme:

Goleada u New Jerseyu pripala je domaćem timu protiv Caroline, a konačan rezultat glasio je 5:4.

Domaćin je zamalo od gotovog napravio veresiju obzirom da je Carolina sa 4:1 stigla do 4:4, dok je pobjedonosni gol na kraju postigao Ruutu.

Regularni dio meča između Tampa Baya i Bostona završen je rezultatom 3:2, pa je pobjednik odlučen izvođenjem penala u kojima je više sreće imao gostujući tim.

Lupul je pogotkom u produžetku donio trijumf Torontu nad Philadelphijom nakon što je regularni dio meča završen rezultatom 3:3.

Washington je od 0:2 protiv Phoenixa došao do konačnih 3:2, dok je Culumbus pogotkom Anisimova u trećem periodu upisao važnu pobjedu protiv Nashvillea.

U utakmici punoj preokreta i uzbuđenja Dallas je pobijedio Minnesotu sa 4:3, dok je San Jose sa 4:0 bio uvjerljiv protiv Montreala. Vancouver je preokrenuo protiv Calgarija i trijumfovao na kraju sa 2:1.

NHL liga, rezultati:

New Jersey – Carolina 5:4
Tampa Bay – Boston 3:4
Toronto – Philadelphia 4:3
Washington – Phoenix 3:2
Nashville – Culumbus 0:1
Dallas – Minnesota 4:3
San Jose – Montreal 4:0
Vancouver – Calgari 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.