Chicago i New York poveli u prvim utakmicama polufinala

Rangersi slavili u gostima kod Penguinsa

Chicago i New York poveli u prvim utakmicama polufinala

Hokejaši Chicaga i NY Rangersa poveli su u prvim uutakmicama konferencijskih polufinala NHL doigravanja. 

Aktuelni prvaci Chicago Blackhawksi su u svom United Centru slavili protiv Minnesota Wilda sa 5:2, te su poveli sa 1-0 u seriji. Chicago je odlično otvorio utakmicu, ali je na kraju ipak morao strahovati za pobjedu skoro do samog kraja. 

Chicago je golovima Bryana Bickella i Mariana Hosse vodio sa 2:0 nakon prve dvije trećine utakmice, ali je Minnesota preko Claytona Sonera i Kylea Brodziaka stigla do poravnanja desetak minuta prije kraja. 

Međutim, aktulni prvaci su imali više raspoloženih igrača u svojim redovima. Patrick Kane je još jednom pokazao koliko je bitan igrač za Blackhawkse, postigao je dva pogotka, dok je Bickell dvije minute prije kraja drugim golom na meču potvrdio pobjedu Chicaga. 

U drugoj sinoćnjoj utakmici NY Rangersi su u gostima savladali Pittsburgh sa 3:2 nakon produžetka i poveli sa 1-0 u seriji. Prva zvijezda Pittsburgha Sidney Crosby ni 12. uzastopnu utakmicu u doigravanju nije uspio postići pogodak. 

Rangersi su golovima Benoita Pouliota i Brada Richardsa vodili sa 2:0 nakon prve trećine, ali su Penguinsi preko Leeja Stempniaka i Jamesa Neala u drugoj uspjeli izjednačiti. Pobjedu Rangersima donio je Derick Brassard u četvrtoj minuti produžetka. Junak pobjede bio je i Henrik Lundqvist sa 34 odbrane. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.