CNN i Eurosport izvještavaju iz BiH
Alberto Tomba, jedan od velikana koji dolaze u BiH

Ski legende sutra stižu u Sarajevo

CNN i Eurosport izvještavaju iz BiH

"Revija na kojoj će nastupiti nekadašnji skijaški velikani održaće se u subotu na Bjelašnici i definitivno neće biti otkazana“, rekao je Nedžad Ajnadžić, direktor JKP ZOI '84 jednog od organizatora „Ski Legends Hit Challenge - Olympic Edition".

Ajnadžić je naglasio kako se organizatori nadaju da će do subote pasti snijeg, ili da će se vremenska temperatura na olimpijskoj ljepotici spustiti ispod nule, kako bi „topovima“ mogli napraviti umjetni snijeg.

Doći će i predsjednik MOK-a
Program obilježavanja 25. godišnjice od Olimpijskih igara u Sarajevu trajaće do 29. marta 2009. godine.
Tim povodom u našoj prijestolnici će 7. i 8. februara boraviti Jacques Rogg, predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) koji će sa gradonačelnicima Barcelone, Atine, Lozane i Torina simbolično obilježiti dane kada su otvorene 14. Zimske olimpijske igre.
I danas je potvrđeno kako će sutra u Sarajevo, zbog pomenutog skijaškog spektakla kojim će početi obilježavanje 25 godina od održavanja Olimpijade u našem glavnom gradu, doputovati slavni Alberto Tomba, Bill Johnson Peter Muller, Franz Klammer, Kjetil Andre Aamodt, Lase KIjus, Bojan Križaj, Jure Franko, Anton Steiner, Janica Kostelić, Paola Magoni, Mateja Svet...

Bivše skijaške zvijezde će ispred Olimpiske dvorane "Zetra" sutra u 18 sati simbolično zasaditi i olimpijsko drvo. Za manifestaciju vlada veliko interesovanje, što potvrđuje činjenica da će TV signal BHT1 o dešavanjima u Sarajevu i okolici sutra i u subotu direktno preuzimati Eurosport, CNN, te TV Slovenije i HRT.

Manifestacija "Ski Legends Hit Challenge - Olympic Edition" biće održana u subotu na Babinom dolu na Bjelašnici od 10 do 19 sati.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije