Columbus i Toronto nastavili seriju, Anaheim  zaustavljen

NHL

Columbus i Toronto nastavili seriju, Anaheim zaustavljen

M. Šljivak

Hokejaši Columbusa i Toronta nastavili su svoje serije pobjeda u NHL-u, dok je Anaheim nakon 10 pobjeda konačno doživio poraz.

Columbus je na svom ledu savladao Los Angeles rezultatom 5:3, te su tako došli do sedme uzastopne pobjede, što je klupski rekord. Dva gola je za domaći tim postigao RJ Umberger, a strijelci su bili još Nathan Horton, Ryan Johansen i Artem Anisimov.

Svoju seriju je nastavio i Toronto, koji je u Denveru savladao Colorado s 5:2. Ovo je kanadskom timu šesta pobjeda u nizu, a do nje ih je vodio Phil Kessel s dva gola, a pogađali su još Van Riemsdyk, Kadri i McClement...

Velika serija Anaheima od 10 utakmica na njihovom ledu sinoć je konačno prekinuta. Ducksi su poraženi od Winnipega 5:3, a do sinoć su bili jedini tim koji je bio bez poraza na domaćem ledu u regularnom dijelu utakmice.

Derbi New Yorka odigrali su Rangersi i Islandersi, a gosti su na kraju slavili pobjedu od 5:3...

NHL liga, utorak:

Columbus - Los Angeles 5:3
Buffalo - Florida 3:4
New Jersey - St. Louis 7:1
New York Rangers - New York Islanders 3:5
Washington - Ottawa 0:2
Dallas - Minnesota 4:0
Colorado - Toronto 2:5
Edmonton - Vancouver 1:2
Anaheim - Winnipeg 2:3

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.