Columbus od 0:3 do 4:3, preokret Dallasa

NHL

Columbus od 0:3 do 4:3, preokret Dallasa

Teme:

Dva od tri meča u NHL ligi igrana noćas odlučena su tek u produžetku. Columbus je tek u nastavku slomio Pittsburgh, odnosno Chicago St. Louis. 

Oba pomenuta meča u regularnom dijelu završena su rezultatom 3:3. Pittsburgh je imao prednost od 3:0, ali ju je u drugom i trećem periodu uspio prokockati, a u produžetku i primiti gol za težak poraz.

Chicago je protiv St. Louisa poveo sa 2:0, potom je uslijedio preokret gostiju na 2:3, da bi do kraja preko Bickella domaći uspjeli izjednačiti. U produžetku je jedini pogodak postigao Kane i tako svom timu donio zaslužen trijumf.

Anaheim je u ranoj fazi utakmice poveo sa 2:0 protiv Dallasa, koji je do kraja sa četiri pogotka riješio meč u svoju korist. Završilo je rezultatom 4:2.

NHL liga:

Columbus – Pittsburgh 4:3
Dallas – Anaheim 4:2
Chicago – St. Louis 4:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti