Columbus prvi put u doigravanju?
Columbus Blue Jacketsi blizu play-offa

NHL sezona

Columbus prvi put u doigravanju?

Columbus Blue Jacketsi igraju sve bolje što su pokazali u duelu sa ove sezone odličnim Chicagom. Iako su jedina ekipa koja nikada nije ušla u doigravanje čini se da će toj neslavnoj tradiciji doći kraj.

Columbus je rano poveo preko Vermettea, da bi Huselius povećao na 2:0. No, Chicago se vraća preko Seabrooka i Versteega (2:2). No, vrlo vrzo Columbus je ponovo ima dva gola prednosti (Vermette, Torres - 4:2) što Blackhawksi nisu uspjeli uhvatiti. Nadu je vratio Kane (4:3), ali je konačnih 5:3 postavio Nash.

Vancouver je prekinuo niz poraza protiv Los Angeles Kingsa. Bilo je 4:2 za Canuckse koji su na krilima Henrika Sedina ostvarili vrijedan trijumf. Kingsi su imali 2:2, ali nisu izdžali nalete Vancouvera do kraja meča.
Kanadska ekipa je na solidnom petom mjestu, dok su šanse Kingsa za doigravanje vrlo male.

Rezultati
Chicago - Columbus 3:5, Vancouver - Los Angeles 4:2.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.